20200725 2020. 07.25. Aratás

Nagyon sokszor azt gondoljuk magunkról, hogy mi nagyon szenvedélyes istenkeresők vagyunk. Vágyunk Istenre, miközben az igazság az, hogy már belefáradtunk abba, nem történik nagyobb isteni megmozdulás, de még korántsem vagyunk annyira éhesek és szomjasak, hogy az Ő személyét megtaláljuk. Sok esetben ez nem éhség, csak egy lefojtott düh az egyház és a magunk állapota felé.

Az éhség kialakulásáért, mi magunk vagyunk a felelősek. A Szellemi éhség és szomjúság képes mindent félretenni, hogy időzzön egy „titkos helyen” Istennel. Az isteni éhség nélkül nincs megelégedettsége a léleknek. Az emberi lélek tele van Isten nélkül hiábavalóságokkal, amelyek elfoglalják az isteni éhség helyét. Az éhség kialakulásáért növekedéséért, mi magunk felelősek vagyunk. Ha akarjuk, éhesek lehetünk. Isten iránti mély radikális éhség nem tud kialakulni, ha valakinek megromlott a viszonya az igazsággal. Beszélünk a megbotránkozás szellemi tartalmáról is. Jézus szerint ezekben az időszakokban a nyomások, szorongattatások között sokan meg fognak meg fognak benne botránkozni (gr. bűnre csábít, bűnbe ejt), mert nincsenek meggyökerezve az igébe vetett hitben, illetve sokaknak törik meg a hite az egyházban látott bűnök fájdalmai miatt.

 

 

 

202007182020.07.18.

Általában minden keresztény cselekedet (pl. egyházi szolgálatok) eltorzulhat, ha elszakad szellemi céljától vagy tartalmától. Mindig tartsuk számon magunk előtt azt, hogy az az egyház, amelyik bármit (pl. üdvösség, kegyelem, elhívás stb.) képes megtenni Jézus Krisztus helyett, el is fog venni mindent. Ez a vallás módszere. Azt mondom, hogy ez a paradigma kifosztotta Isten fiait. Tehát ennek az eredményeként mostanra a keresztények mentálisan inaktívak lettek. Mert nem működhetsz szellemben olyan struktúrával, ami nem az Isten királyságának igazságossága. Természetesen van létjogosultsága az Istentől létrehívott gyülekezetnek, minden szentnek szolgálati területükön lévő munkálkodásaival. Az egyház nem általánosan csak kereszténység, hanem keresztényekből áll, akiket Jézus Krisztus köt össze és letették életüket Isten egyházáért is. Ez Krisztus testén belül történik a megfelelő bibliai feltételekkel.

 

 

 

 202007112020. 07. 11.

Jézus Krisztus megtalált bennünket, hogy visszaadja mindazt, ami a mennyben részünkre elérhető. Isten a tőle jövő éhségünk (vonzás) által egy titkot fedett fel nekünk: minden, amit Istennel megélünk, az az Ő belsejéből származik. Minket az Ő képére teremtett, úgyhogy amit kegyelméből teszünk az a bensőnkből (belső emberből) jön létre. Amikor egy hívő szenvedélyesen Istenkereső, az a szellemi állapotát is tükrözi. Mindig gyümölcs alapján ismered meg a fát vagy a gyökeret. Spirituális szenvedélyünk a szellemi érzékenységünket állítja be. Több láthatatlan korlát van bennünk a megtérésünk után is. Ezek a korlátok határt szabnak bennünk. Az utolsó napok kulcsa az, hogy teljes szellemi buzgósággal szánjuk oda magunkat az egyház szolgálatára gyávaság nélkül. Lásd laodíceai (gr.nép ítél) egyház.

 

 

2020.07.05

20200705Nagyot tévedünk, amikor az Ap.csel.-ben történt események eredményességét a Joel próféta beteljesedésének egyes részeihez kötjük. Jézus Krisztus megváltásának és a Szent Szellem elküldéséhez szükséges volt az engesztelés vér általi bemutatása a Mennyben. Amikor megjelent a főpapunk vérrel a Szent helyen, eldőlt Istennél, legálissá vált a papi művelet. Így nyerte meg az Atyának szent örökségét és a Szellem kitöltésének jogát, ígéreteit. A közbenjárása a Mennyben történik, melynek záloga a Szent szellem munkája bennünk. Amennyire tiszteljük és értékeljük a megváltás erőfeszítéseit, annyira tudatosul bennünk a Szent Szellem szerepe életünkben. Amikor figyelembe veszi a szívem azt, amit Isten tett értem, akkor a Szent Szellem elkezd működni a személyiségemben. Amire nyitott a szívem az engesztelés javaiban, abban fogok tudni hinni! A megváltott ember nem éhezik valami elérhetetlen vagy nem valóságos után!  Örökségünk a Főpapunk miatt változatlan visszamenőleg is, el nem múló, garanciális, megszakíthatatlan!

 

20200627 2020. 06. 27. Aratás

Az új.sz.-i szabályszerű élet záloga a Szent Szellem személyes vezetése. Ez spirituális éhség által jön létre. Amire nem vagy nyitott, abban nem is bízol. A mindentudó Szellem tud és akar segíteni belső emberünk, külső segítségek és a lelkiismeretünk által. Milyen szomorú az, amikor valaki beszél, s nincs aki hallja, figyeljen rá. Az egyház arra megy, amerre vezetve van a Szent Szellemtől. Ha nem halljuk meg aktuálisan, mit mond a Szent Szellem, akkor rossz irányba fogunk haladni. Nincs más irányadó, csak Ő. Amennyire hallod a Szellem egyház felé való korrekcióját, annyira növekszel. Ez Krisztus és az Egyház titka. Amikor megtanulod értékelni, hogy az Isten Szelleme benned él és vezet, akkor Szellem által vezetett életet élsz majd. Tanulj meg Isten jelzésére figyelni, mielőtt bármilyen döntést hozol. Zákeus megakarta nézni Jézus szolgálatát. Valószínűleg elege lett a korrupt életéből és Kajafásék által irányított vallásból. A szellemének éhsége vezette a megfelelő helyre. A helyre. Ott Jézus Krisztus észre is vette és Zákeust saját otthonába hívta. Ennek egyik célja az volt, hogy meglássa Zákeus, mi van a szívében. És ezek hamis imázsok voltak. Senkinek sem fognak nyilvánvalóvá válni a torz iimázsok, amíg bizonyos kapcsolódásba nem kerülünk Jézus Krisztussal. Zákeus visszakapta a helyes identitását Urunktól és kilépett bűnös életviteléből.

 

1. oldal / 100